How to: de perfect blow dry

Salon services03 September, 2024

How to: de perfect blow dry

Geschreven door Rob Peetoom

Niets overtreft de perfecte Blow Dry. Je haar valt soepel, heeft precies de juiste hoeveelheid volume, glanst prachtig, en blijft de hele dag in model. Bij Rob Peetoom combineren onze haarstylisten jarenlange ervaring en expertise om jou tijdens de Signature Blowdry behandeling met een perfect geföhnd kapsel de salon uit te laten lopen.

We begrijpen echter dat je niet altijd de tijd hebt om onze salons te bezoeken. Daarom laten we je zien hoe je ook thuis een perfecte Blow Dry kunt creëren. Met de juiste tools en technieken kun je salonwaardige resultaten bereiken, gewoon in je eigen badkamer.

Met de introductie van tools zoals de GHD 2-in-1 Hair Dryer Brush Duet Blow dry is het nu makkelijker dan ooit om een professionele blow dry in je eigen huis te realiseren. Dit apparaat combineert het beste van een föhn en stijltang in één, waardoor je tijd bespaart en toch die perfecte, gladde, volumineuze look krijgt die je gewend bent van de salon. In de volgende stappen leer je precies hoe je deze perfecte blow dry zelf kunt namaken.

Step-by-step guide

Stap 1: Begin met handdoekdroog haar

Voor een optimale blow dry, start je met handdoekdroog haar. Dit zorgt ervoor dat de borstel efficiënt werkt en je haar snel droogt zonder beschadiging door oververhitting.

Stap 2: Kies de juiste jnstelling

De GHD 2-in-1 Hair Dryer Brush biedt meerdere warmte- en snelheidsinstellingen. Kies de instelling die het beste past bij jouw haartype:

  • Lage warmte en snelheid voor dun of beschadigd haar.
  • Middelhoge warmte en snelheid voor normaal haar.
  • Hoge warmte en snelheid voor dik of krullend haar.

Stap 3: Sectieer je haar

Verdeel je haar in secties voor een meer gecontroleerde styling. Begin met de onderste lagen en werk naar boven toe.

Stap 4: Borstel en style

Kam de borstel langzaam door je haar vanaf de wortels tot aan de punten. Zorg ervoor dat je de borstel dicht bij de hoofdhuid houdt om volume te creëren. Herhaal dit proces totdat elke sectie droog en gestyled is.

Stap 5: Finishing touches

Voor een extra gladde en glanzende finish, ga nog een keer over je hele haar met de borstel op een lagere temperatuur. Dit helpt om eventuele kroezen te temmen en geeft je een professionele uitstraling.

Rob Peetoom
Rob Peetoom

Extra Pro Tips

  • Bescherm je haar met een hittebeschermend product: Voordat je begint met stylen, breng je een hittebeschermende spray of crème aan op je haar. Dit helpt om je haar te beschermen tegen de hitte van stylingtools zoals de GHD 2-in-1 Hair Dryer Brush Duet Blowdry. Het voorkomt beschadiging en houdt je haar gezond en glanzend, zelfs na veelvuldig gebruik van hitte.
  • Verstevig met haarmousse: Voor extra volume en stevigheid, breng je een kleine hoeveelheid haarmousse aan op handdoekdroog haar voordat je begint met föhnen. Concentreer je vooral op de aanzet van je haar om lift en volume te creëren. De mousse zorgt ervoor dat je haar meer body heeft en dat je blow dry langer in model blijft.
  • Fixeer je look met haarlak: Nadat je de perfecte blow dry hebt bereikt, wil je natuurlijk dat je haar de hele dag in model blijft. Sluit af met een lichte nevel van haarlak om je stijl te fixeren. Kies een haarlak die flexibel is en je haar niet te stijf maakt, zodat je haar nog steeds natuurlijk aanvoelt, maar wel langdurig in model blijft.

GHD 2-in-1 Hair Dryer Brush Duet Blowdry

De GHD 2-in-1 Hair Dryer Brush Duet Blowdry is een revolutionaire stylingtool die je tijd bespaart door drogen en stylen in één stap te combineren. Dankzij geavanceerde keramische en ionische technologie vermindert het kroezen en verhoogt het de glans van je haar. Het ergonomische en lichte ontwerp zorgt voor comfortabel gebruik, en met de aanpasbare warmte- en snelheidsinstellingen is het geschikt voor alle haartypes.

Rob Peetoom

Liever een Blow Dry in de salon?

Hoewel de GHD 2-in-1 Hair Dryer Brush Duet Blowdry een geweldige manier is om thuis een professionele blow dry te bereiken, begrijpen we dat er momenten zijn waarop je jezelf gewoon eens wilt verwennen en volledig wilt ontspannen. Bij Rob Peetoom staan onze ervaren haarstylisten klaar om je de ultieme Signature Blow Dry ervaring te bieden.