Rob Peetoom viert Earth Day

Rob Peetoom22 April, 2024

Rob Peetoom viert Earth Day

Geschreven door Rob Peetoom

Op Earth Day, 22 april 2024, willen wij als Rob Peetoom onze betrokkenheid bij duurzaamheid binnen de beauty-industrie benadrukken. Met een voortdurende inzet voor milieuvriendelijke praktijken dragen wij actief bij aan het verminderen van de ecologische impact van kapperszaken wereldwijd.

Sinds vorig jaar werken al onze Rob Peetoom salons in Nederland samen met Green Circle Salons, een initiatief dat zich richt op het recyclen van salonafval. Dagelijks bedienen onze salons talloze klanten, wat resulteert in aanzienlijke hoeveelheden afval, waaronder haar, aluminiumfolie, kleurtubes en kleurresten. Door dit afval te recyclen, streven wij ernaar deze impact te verminderen en een positieve bijdrage te leveren aan het milieu.

Duurzaamheid
in de salons

Rochelle Peetoom, CEO: "Voor ons staat verantwoordelijkheid centraal. We begrijpen dat perfectie een voortdurende reis is, geen eindpunt. Daarom zetten we ons dagelijks in om bewustere keuzes te maken op het gebied van duurzaamheid en klimaatbewustzijn. Dit omvat niet alleen het recyclen van afval, maar ook maatregelen zoals het gebruik van LED-verlichting in al onze salons en het installeren van waterbesparende kranen."

Rob Peetoom

Impactvolle resultaten

De resultaten van deze inspanningen zijn indrukwekkend. In 2023 hebben we meer dan 2485 kilo afval ingezameld, waarvan 332 kilo haar. Dankzij onze samenwerking met Green Circle Salons wordt dit haar gerecycled door Human Material Loop, een organisatie die menselijk haar omzet in natuurlijke en duurzame textielvezels.

Rob Peetoom

Rob Peetoom x
Green Circle

Met een blik op de toekomst blijven we bij Rob Peetoom vastbesloten om onze duurzaamheidsinspanningen te versterken. Door middel van innovatie, samenwerking en een voortdurende toewijding aan onze planeet, streven wij ernaar om een positieve impact te maken. Niet alleen op het haar van onze klanten, maar ook op de wereld om ons heen.

Rob Peetoom